Vârsta pământului

iunie 12, 2009 at 3:26 pm (idei) (, , , , , , , , , )

Mă amuză de fiecare dată când aud în diverse documentare: „acum multe milioane de ani a avut loc un mare eveniment” sau „dinozaurii au trăit acum  N zeci de milioane de ani”, „planeta s-a format acum 4 miliarde de ani”.

Toate mi se par nişte aberaţii ale unor pseudo-cercetători care de fapt nu au nici o idee despre cum s-a întâmplat trecutul. Toate au pornit de la teoria evoluţionistă a lui Darwin, care de fapt nu are o bază dovedită. Ce se poate dovedi e microevoluţia, adică o adaptare a organismului la mediul înconjurător. Ca exemplu ar fi o îndesire a penajului, a blănii pentru supravieţuirea la frig. Dar tranziţia nu e posibilă de la o specie la alta, numai derivarea raselor.

De aici s-a generalizat, s-au inventat noi teorii nu doar despre evoluţia vieţuitoarelor, ci chiar a planetelor, sistemelor solare, galaxiilor.

Nu pot să înţeleg de ce s-a răspândit atât de rapid şi atât de mult teoria bing-bang-ului  şi cea a evoluţiei încât au ajuns să pară unanim acceptate în lumea ştiinţifică, ba chiar sunt asociate cu ştiinţa deşi nu sunt demonstrate sub nici un fel. Din punctul meu de vedere formează o nouă religie, mult mai puţin credibilă decât cea creştină. Religiile creaţioniste sunt mult mai uşor de acceptat, deşi sunt dovedite doar prin informaţiile transmise de-a lungul generaţiilor, informaţii care pot fi uşor deformate. Religia evoluţionistă propune o idee asupra formării universului mult mai incredibilă decât cea creaţionistă. La rădăcini, evoluţionismul se izbeşte de imposibilitate: viaţa nu putea să răsară din nimic.

Majoritatea aşa-ziselor dovezi ale evoluţioniştilor sunt păreri: acest animal seamănă puţin cu celălalt. Mulţi spun că totul e dovedibil ştiinţific, prin procedee de datare, dar moajoritatea nu ştiu cât de fragile, interpretabile, lipsite de acurateţe şi nesigure sunt aceste procedee. Cea mai faimoasă metodă de datare e cea cu Carbon14, una dintre cele mai folosite în justificări aşa-zis ştiinţifice. Dacă auzi într-un documentar cum că un anumit obiect a fost datat la mai mult de 60 de mii de ani folosind datarea cu carbon 14, clar e o minciună, acest procedeu fiind limitat, chiar dacă l-am accepta ca fiind extrem de precis (ceea ce nu e). Cu metoda asta se pot data doar elemente organice, şi totuşi în multe documentare se spune: rocile astea au fost datate ca având x milioane de ani, utilizând procedeul cu carbon radioactiv. Două minciuni într-una.

Câteva  link-uri de documentare se gasesc aici. Din ele te poţi lămuri cât de imprecise sunt toate. Fiecare are limitări şi se bazează pe numeroase presupuneri nedovedibile.

Eu prefer să cred varianta creaţionistă, mi se pare mult mai probabilă şi mult mai documentată istoric. Aproape toate civilizaţiile au în religia lor un început creaţionist fundamental asemănător, chiar dacă detaliile diferă. Ca fond, multe istorii atestă potopul sub diferite forme, dar cu siguranţă trebuie să fi fost ceva real.

Părerea mea e că lumea există de aproximativ maxim 10 mii de ani, plus sau minus 2 mii. În nici un caz de ordinul milioanelor.

Reclame

2 comentarii

  1. R said,

    Rational si atat cat trebuie spiritual. Respect!

  2. MTZ said,

    Poi ce faci nea, te cam contrazici putin singurel. In prima parte spui ca esti contra acestor „cercetatori” ce spun fiecare ce crede , iar in a 2 parte iti dai si tu cu parerea ca lumea exista d 10.000 ani. Acest principiu al „datu cu parerea” nu este prea agreat de receptor, in schimb emitatorului ii creeaza o stare de desteptaciune. Problema este cum ar fi bine? Sa iti dai cu parerea sau sa taci. Ca sa imi exprim si eu opinia cred ca e bine sa taci, ai mari sanse ca majoritatea sa aiba opinii diferite de tine si risti sa degenerezi intr-o cearta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: