Pensia simulată

aprilie 15, 2009 at 10:14 am (de zi cu zi, idei, na românia) (, )

Creşte din nou limita de vârstă pentru pensionare. Plătim mult de tot, imens, lunar 29% din venit doar pentru fondul de pensii. Nu ştiu dacă o să iau vreodată pensie din ţara asta. Şi dacă o să iau, o să fie infimă, o să fiu la pragul subzistenţei dacă o să mă bazez doar pe banii din pensia de la stat.

Limita de vârstă creşte constant, dar speranţa de viaţă nu are acela şi traseu. Asta demotivează clar: cum să aştepţi pensia când şti că înainte ajunge moartea?

Sunt foarte mulţi pensionari „de boală”. Nu cred că există român care să nu aibă câteva cunoştinţe pensionate pe caz de boală. E din nou destul de sigur că majoritatea sunt femei. Ceea ce e bine, pentru că merită să lucreze mai puţin.

E nefiresc să contribui la un fond de care nu o să beneficiezi. Sistemul se reglează singur. România e un loc în care orice se rezolvă. Oamenii muncesc, ies la pensie mai devreme pe motiv de boală (de multe ori fie imaginară, cu adeverinţă luată cu o mică şpagă, fie minoră, care în orice caz nu e invalidantă), apoi mai lucrează pentru că pensia evident nu le ajunge pentru un trai decent.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: