Drum distrus, impozit dublat

aprilie 3, 2009 at 8:29 pm (de ce, na românia, nervi) (, , , )

Anul acesta nu s-a modificat cota impozitului pe teren sau pe locuinţă.

Dar s-a modificat altceva: categoria de încadrare. Pe scurt, oraşul e împărţit în zone, în funcţie de cât de bine e amenajată zona, cât de bine e asfaltată, câte parcuri exisă, dacă exită gaz, electricitate, canalizare, dacă sunt complexe comerciale în apropiere, etc. Astfel, Sibiul e împărţit în 4 zone: A, B, C, D, unde A e zona centrală, cea mai favorizată.

Zona în care locuiesc eu e printre cele mai defavorizate din oraş: exact la ieşire, nu există drumuri asfaltate, nici interes în sensul ăsta. Toamna trecută, din cauza unei că s-a spart o ţeavă subterană (de apă sau de canalizare, nu ştiu sigur) au fost făcute săpături şi a fost remediată situaţia. Problema care a rămas a fost că drumul (neasfaltat, deci, doar pământ) nu a mai fost îndreptat, practic rămânând doar cratere. Drum aproape inpracticabil, mult mai distrus decât multe drumuri forestiere. Cale de acces către mai bine de 1000 de case. Se împlineşte mai mult de jumătate de an de când drumul e la fel, nereparat, inpracticabil. Toţi cei care se întorc acasă de la serviciu, aproape că îşi rup maşinile la propriu, asta în condiţiile în care se deplasează în prima treaptă de viteză. Orice depăşire a barierei de 5 km/h înseamnă nebunie.

Şi primes plicul de înştiinţare de plată de la primărie (mulţumim, domnule Klaus Johannis) . Nici o taxă majorată, doar că a fost trecut întreg cartierul din zona de clasificare D în zona C. Ce înseamnă asta? Sumă dublă de plată.

Bănuiesc  că zona rămasă în categoria D cuprinde doar cimitirul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: