Fă ceva!

aprilie 2, 2009 at 1:02 pm (idei, vointa) (, , , , )

1) Cei care muncesc

Aici se încadrează majoritatea oamenilor. Ca să ai ceva trebuie să munceşti, ca să obţii o recompensă, pe care o poţi folosi cum doreşti. Pentru generalizare, o să îi numesc: cei care „fac ceva”. Indiferent în ce domeniu, indiferent de calificare, capacitate sau interes. Prestează o activitate.

2) Cei care au idei

Sunt mulţi care se cred superiori primilor pentru că au câte o idee de afacere care e posibil să fie chiar bună. Se cred mai buni, mai capabili, munca e doar pentru cei „pe care nu îi duce capul”. Dar, momentan, nu au fonduri să investească în ideea lor şi de aceea sunt tot în prima categorie, practic. Diferenţa e doar la nivel conceptual, primii nefiind interesaţi, fiind mulţumiţi de condiţia lor, iar aceştia caută mereu, vor mai mult. Dar nu fac.

3) Cei care au idei şi muncesc pentru ele

Da, nu ajunge să ai o idee. Trebuie să şi faci ceva. Trebuie să faci să se întâmple. Trebuie să munceşti. O idee nefolosită, neimplementată, valorează exact zero. Vrei ceva? Trebuie să munceşti.
Mulţi zic „am o idee, imediat ce mă apuc, o să fiu bogat”. Ei bine, apucă-te! O să vezi că nu e chiar aşa, niciodată. Totdeauna o să fie mult de lucru, or să fie multe piedici, multe momente în care ai impresia că nu mai poţi, gata, renunţi. Depinde de tine cât de departe ajungi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: