Dosar de diplomă

martie 18, 2009 at 10:30 am (de zi cu zi, na românia, nervi) (, , , , , )

În sfârşit se apropie şi ziua în care termin şi cu master-ul ăsta. Am terminat lucrarea de diplomă şi merg la secretariatul facultăţii, să vad ce acte trebuie să depun. Îmi cere aşa: copii după diploma de licenţă şi după certificatul de naştere (ciudat, nu după buletinş oare femeile căsătorite primesc diploma pe numele de fată?); 3 fotografii tip buletin, o fişă de lichidare şi o carte poştală autoadresată şi timbrată.

Am ajuns la ultimele 2. Fişa de lichidare e o hârtie A5 de la secretariat, cu o listă pe care trebuie 3 semnături: de la bibliotecară (să ateste cum că nu am restantă nici o carte împrumutată), de la contabilitatea rectoratului (să ateste că nu am datorii faţă de facultate) şi încă o semnătură, de la şefa serviciului financiar, care atestă … că au semnat primele două.

În primul rând, mi se pare foarte nenatural că mă pune pe mine pe drumuri în loc să se ocupe angajaţii facultăţii de detaliile astea. În cadrul universităţii există toate informaţiile: de ce nu le centralizează ei, intern? Ca să pună pe drumuri mii de studenţi, din banii cărora universitatea se finanţează? Firesc ar fi fost să existe o persoană care interoghează o aplicaţie de gestiune in legătură cu studenţii, şi să primească o listă cu studenţii care au restanţe, fie financiare, fie la bibliotecă, sau de altă natură daca există. Lista asta să fie prezentă la secretariat şi comunicată doar studenţilor cu probleme în sensurile respective.

Să zicem că accept sistemul şi trebuie să obţin eu semnăturile (deci practic, facultatea porneşte de la prezumţia de vinovăţie a mea, adică eu sunt presupus ca fiind restant la bibliotecă şi la taxe, şi trebuie să demonstrez nevinovăţia mea prin semnătura gestionarilor).

Serviciul financiar se află la aproape 1km de facultate, biblioteca la peste 1km. Merg întâi la serviciul financiar. Se verifică printr-un click în programul lor de evidenţă şi îmi e semnată foaia. Îmi trebuie şi a 2-a semnătură din acelaşi birou. Femeia îmi spune că trebuie să merg întâi la bibliotecă, apoi să vin acolo să semneze ea.
Mă apucă nervii ştiind că trebuie să fac încă două drumuri printr-un trafic infernal. De ce naiba mai trebuie încă o semnătură, care să ateste că a semnat altcineva? În primul rând e o jignire pentru bibliotecară, adică semnătura ei nu e suficientă. Îi cer să îmi semneze acum, că urmează să merg eu la bibliotecă, fişa oricum nefiind validă fără toate 3 semnăturile. Îi zic în van, tot în van îi explic cât de stupid e sistemul. Deci sunt obligat să ocolesc oraşul până la bibliotecă (unde operaţiunea durează 10 secunde, eu neintrând până atunci în acea bibliotecă) şi să mă întrorc pentru semnătura finală. Cu greu m-am stăpânit să nu le rup foile de pe birouri.

Ok, termin şi cu asta. Merg până la poştă să cumpăr cartea poştală şi să scap de birocraţia asta întreagă.
Ca să fiu sigur, merg la sediul central al poştei din oraş.
– două cărţi poştale vă rog (să fiu asigurat, în caz pierd una 🙂 )
– nu avem…
Dacă doriţi vederi sau ilustrate…
– nu; îmi trebuie carte poştală, e pentru facultate, ni se cere la dosarul de diplomă
– nu avem, nu se mai fac!
– …

Reclame

Un comentariu

  1. Ovidiu Suciu said,

    misto! :)) frumoase amintiri…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: