Nu există transport în comun

ianuarie 28, 2009 at 2:50 pm (de zi cu zi, na românia, nervi) (, , , , )

În Viena, de anul nou, 31 decembrie, 1 ianuarie am circulat doar cu metroul. Chiar în zilele astea când era declarat că programul de circulaţie e în regim de sărbătoare, aşteptam în staţii maxim 5 minute. Chiar am avut surpriza ca, după ce am coborât scările exact în momentul în care metroul pleca, să aştept doar 1 minut, da, un minut, pentru următorul.

Aşa am înţeles de unde au învăţat corespondenţii TV, cei care intervin câteva secunde la buletinele de ştiri declarând că traficul e foarte greu şi ne sfătuiesc să folosim transportul public. Probabil aşa au văzut ei că fac cei de la posturile internaţionale.

Dar, săptămîna trecută m-am lamurit: la noi chiar nu se aplică.
Motivaţia 1:  duminică, aveam un examen programat la master. Asta e programarea, trebuie respectată. Fiind programat la ora 9, a trebuit să iau autobuzul care pornea la ora 8 şi să aştept 40 de minute. Nu puteam să merg cu cel de ora 9, pentru că aş fi întârziat. Vrei să  foloseşti transportul în comun? Trebuie să ai  alocate 2 ore doar pentru deplasare (distanţă 4km)
Motivaţia 2: luni, program de lucru începând cu ora 9. Acum autobuzul circulă mai des. Din 20 în 20 de minute, deci e în regulă, plec la 8:40 şi ajung exact la timp. Asta în cazul ideal în care autobuzul chiar vine. Dar a venit doar la 9 fix. Ceea ce mă pune în situaţia de a da explicaţii privind motivaţia întârzierii mele. Neplăcut. Dar, eu sunt unul din cazurile fericite care scapă după puţine cuvinte. Dar mulţi sunt cei care sunt mustraţi, chiar penalizaţi, imputându-li-se din salar pentru minutele de întârziere. Mult mai neplăcut.

Aşa că, aş ruga reporteraşii să mă scutească de sintagma „poliţia ne sfătuieşte să folosim transportul în comun”.

P.S. Despre Bucureşti nu pot şti exact (acolo ştiu că sunt metrouri), dar în rest aşa e.

Reclame

2 comentarii

  1. vladimir said,

    ticule si in Buc e de toata cacaua cu transportu in comun….cu autobuzele tot asa daca tre sa ajungi undeva la o anumita ora ai pus-o tre sa pleci cu 2 ore mai repede ca cica e trafic si nu sti cand ajungi asta exceptand faptu ca fie iarna fie vara pute ca toti dracii de zici ca nu se spala nimeni in tara asta …metrou e mai ok dar tot asa pute si in afara de asta nici nu mere peste tot deci daca vrei sa ajungi in Drumu Taberei de ex tot la autobuz te intorci…deci mumu cu transportu in comun

  2. ideirazlete said,

    De Bucureşti ştiam că are metrou, dar nu ştiam ce trasee are, dacă sunt suficiente, cât de des circulă, etc. În Munchen şi Viena am circulat excelent cu metroul, avea trasee oriunde am vrut să ajung şi circula chiar des. Plus suficient de curate (cu excepţiile de rigoare).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: