Java e mai bun decât C#

ianuarie 19, 2009 at 11:23 am (calculatoare) (, , , , , , )

Sau cel puţin mediul de dezvoltare, Eclipse, e mult mai bun decât MS Visual Studio.

Am pornit recent în studiul C# şi chiar aveam aşteptări mari de la IDE-ul creeat de Microsoft.

Oricare din afirmaţiile de mai jos sper să  se dovedească false la un moment dat, eu doar acum fiind la primele încercări de a lucra cu C# ( Visual Studio varianta 2008 )

  1. search-ul arată mizerabil în VS. În Eclipse vezi frumos într-o structură arborescentă şi grupat pe pachete-subpachete-clase-metode numărul de rezulatate . În VS rezultatul e greu citibil, practic e un rezultat text simplu, total neintuitiv faptul că poti da click pe un rând de text pentru a afişa rezultatul. Oricum nestructurat. Plus că în Eclipse, poţi căuta frumos pe tipuri de fişiere, pe proiecte, etc. Poţi căuta chiar după o expresie regulată.
  2. în VS nu există combinaţii simple de taste. E mult prea mouse-oriented, şi programatorii sunt obişnuiţi să folosească tastele, nu mouse-ul, pentru rapiditate. Doar cu mouse-ul ajungi la definiţia de funcţie (fapt greoi), iar lista de referinţe la o metodă e din nou foarte neergonomică
  3. VS nu mă ajută deloc la formatarea codului. Gasesc foarte util în Eclipse faptul că imediat ce deschid o paranteză, de orice tip, ({[, îmi pune automat perechea, )}] , astfel nu rămâne nici o paranteză neînchisă. Eclipse-ul mai închide si ghilimlele. Cel mai enervant pentru mine e că VS nu îmi pune automat acolada } de închidere a funcţiei sau a instrucţiunilor if/for, rămânănd după o funcţie simplă cu multe acolade de închis, fiind foarte uşor să apară erori.
  4. ceva ce nu am găsit sub nici o formă în VS e highlight-ul de cuvinte. Indiferent că e variabilă sau funcţie, când selectez cuvântul, Eclipse-ul îmi face un highlight pentru toate apariţiile acelui text în fişier, pot să văd rezultatele la un scroll rapid. Plus că pe bara laterală de scroll vertical apar liniuţe colorate care mă ajută să ajung rapid la următoarea apariţie a textului căutat. VS nu are nimic de genul ăsta.
  5. importul de namespace-uri e mult mai greoi faţă de importuri de package-uri în java. Eclipse te ajută dacă tastezi doar începutul numelui unei clase şi adaugă automat instrucţiunea import cu CTRL+SPACE. În VS trebuie să şti numele exact al clasei, apoi să mergi cu mouse-ul (nu are nici măcar combinaţie de taste) să poţi alge din lista de using.
  6. poate sunt pur şi simplu obişnuit cu modul de lucru în java, dar mi se pare foarte dezorganizant modul de lucru cu namespace-uri în c#. Consider structura arborescentă cu package-subpackage-clase (fiecare în fişier propriu) net superioară structurii de soluţie-proiecte-fişiere-namespace-uri-clase.

Dacă citeşte cineva post-ul ăsta şi poate să mă contrazică, să îmi lase un comentariu. Chiar sper să greşesc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: