Cum achiţi factura e-on gaz

decembrie 18, 2008 at 4:45 pm (de zi cu zi, na românia, nervi) (, , , , , , , )

Aştept la casieria EON gaz, încerc să îmi plătesc factura, la fel ca alţi 4 concetăţeni (pentru că nu am cont la BRD, singura bancă agreată de distribuitor pentru plăţi prin bancă). Durata totală: 6 minute. Asta în condiţiile în care fiecare avea factura pregătită şi banii potriviţi.
Nu pot să îmi explic, cam cât de prost poate să fie soft-ul de la ghişeu încât media de timp pentru o încasare să depăşească un minut.

Făcând comparaţia cu achitarea cumpărăturilor la un hipermarket:
– la eon există întotdeauna un singur produs (factura), definit direct ca format de companie, conţine coduri unice de identificare, cod de bare, tot ce au dorit
– la hipermarketuri există totdeauna o mulţime de produse cu moduri diferite de identificare (cu coduri de bare, cod din cifre, sau făra cod ataşat la fructe sau legume)

Totuşi, la hipermarketuri totul se mişcă mult mai repede. Lumea nu are timp să aştepte pentru a achita. Dacă ar fi să echivalăm, pentru a plati 30 de produse (care e o medie decentă pentru o vizită de cumpăraturi), ar trebui să îmi ia jumătate de oră doar plata produselor.

Oare ar fi chiar aşa de greu să se implementeze un alt sistem de încasare la ghişeele  e-on gaz încât să fie posibilă plata rapidă a facturii? N-ar mai fi prezente cozile şi îmbulzelile cu care suntem aşa obişnuiţi. Cred că aici e un exemplu de efect al lipsei competiţiei. La un hipermarket la care încasarea produselor pentru un client ar dura 30 de minute nu ar mai exista clienţi, ar da faliment foarte repede. Dar e-on nu are problema asta. Oamenii pot să aştepte oricât ca să le dea bani. Pentru că oamenii depind de gazul lor pentru încălzire.

Culmea, am auzit o bătrânică spunând „mulţumesc frumos” casieriţei când aceasta i-a întins chitanţa.

P.S. oare de ce pot achita factura de electricitate direct online, cu plata de pe card?

L.E. tocmai am cumpărat de la Flanco un încărcător cu 12 lei. Fiind un client în fața mea, a trebuit să aștept 7 minute.

Reclame

4 comentarii

 1. mtz said,

  1-ca de obicei la ordinea zilei in stimabila noastra ROMANIA :>
  2-eu apreciez gestul batranei deoarace in ziua de astazi nesimtirea aproape atinge cote maxime, si pe oricine aud un asemenea cuvant magic si atat de greu de rostit intorc capul pentru ca in mine se mai apringe o speranta, dar imediat imi dispare acest sentiment cand simt si „vad” cu ce ironie a fost rostit, si cu greu ma abtin sa nu o calc in picioare pe respectiva persoana
  3-saraca casiera nu are nici o vina ca pe stimabila conducere a firmei ce furnizeaza gazul nici macar nu ii pasa atat timp cat prostii platesc, Q7 e la scara si lantul de aur atarnat pe ceafa lui de hipopotam straluceste
  4-in legatura cu softurile e prea complicat, u nu iti dai seama ca daca se apuca sa il skimbe va fi o oroare, plus ca e varza in baza lor de date, nu mai pot sa iti justifice multe din taxele de pe factura dandu-le tot felu de denumiri astfel incat sa iti povesteasca in caz ca te duci la ei despre Alba ca Zapada si sa nu intelegi abslut nimic(nu ca ei ar sti despre ce e vorba)

 2. ideirazlete said,

  mtz,
  2- intr-adevar, e de apreciat folosirea cumvantului „multumesc”, si mie imi place sa cred ca mai insenineaza ziua functionarului de de ghiseu. Dar in cazul asta eram nervos, ca dura mult prea mult
  3- in cazul asta particular e drept ca nu are nici o vina, dar sunt multe cazuri in care vina e aproape exclusiva a functionarului. Aici e cazul de la flanco, unde am asteptat foarte mult pentru nimic
  4- se poate implementa un soft nou, care sa functioneze foarte rapid. Eu am lucrat la un asemenea proiect la care baza de date era oribila ca structura si ca date, dar a iesit o aplicatie decenta

 3. mtz said,

  e 23 dec si nu ai mai scris nimic ? uite de ex ai putea face un topic cu cei de la nokia care angajeaza 600 municitori (la Cluj) fara teama crezie (care criza nush, vad doar teama deocamdata). Deci e bine, romanilor nu le e teama ca nu au ce pune pe masa, dar vor ultimul tip de iphone,blackberry sau orice alt gadget sa arate vecinilor ce jmeker „se afla” el.

 4. olariu Cristian said,

  Facturile pentru cateva blocuri (bl.20,19etc.)din orasul Beclean (B-N) nu sau emis facturi pe luna Ianuarie2016 oameni umbla disperati si suna la nr.tel. Eon. care nu raspund culmea lumi, nu au nevoie de bani au prea multi posibil asteptam facturi duble.Dar care are2copii si 1000 lei pe luna cu vor plati. Rugam Eon. gaz sa raspunda si cine nu sia facut treaba sa fie inlocuit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: